EKONOMI articles

Milionat ruse kundër shtetësisë së Kosovës

  15.04.2019 Përpjekjet e Rusisë për të shtrirë ndikimin në Kosovë, ndonëse në masë të vogël në krahasim me vendet e fuqishme perëndimore, janë edhe në fushën e ekonomisë. Sipas autoriteteve të Kosovës, shtrirja e ndikimit rus në këtë aspekt, vjen kryesisht përmes Serbisë Rusia ka agjendë, përmes së cilës tenton të shtrijë ndikimin e

Fshatrat që shiten për 150 mijë euro

  15/04/2019     Në Spanjë, 48% e komunave kanë densitet të popullsisë më pak se 12.5 banorë për kilometër katror, një nga normat më të ulëta në Bashkimin Europian dhe 90% e popullsisë është e përqendruar në 30% të territorit. Midis 2011 dhe 2017, sipas komisionerit të qeverisë për sfidën demografike, pothuajse 62% e

Fondi Monetar Ndërkombëtar ka ulur ndjeshëm parashikimin për rritjen ekonomike në Shqipëri gjatë këtij viti.

10.04.2019   Fondi Monetar Ndërkombëtar ka ulur ndjeshëm parashikimin për rritjen ekonomike në Shqipëri gjatë këtij viti. Në projeksionet e pranverës, FMN-ja vlerëson se ekonomia shqiptare do të rritet me 3.7% në 2019-ën, në ngadalësim të ndjeshëm me vitin 2018-ën, ku rritja vlerësohet në 4.2%. Sipas Institutit të Statistikave, në vitin 2018, sipas vlerësimeve paraprake,

Qeveria pranon uljen e çmimeve të roamingut në Ballkanin Perëndimor

20.03.2019 Shkup, 19 mars – Qeveria në séance e sotme e pranoi tekstint e harmonizuar të Marrëveshjes për uljen e çmimeve të shërbimeve për roaming në rrjetet për komunikime publike mobile në rajonin e Ballkanit Perëndimor, shkruan gazeta KOHA. Siç kumtoi pres-shërbimi qeveritar, Qeveria e autorizoi ministrin e Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Damjan Mançevskin për

Borxhi publik i Kosovës ka arritur shifrën mbi 1 miliard euro

18.03.2019 Kosova për çdo vit ka rritur borxhin e brendshëm dhe të jashtëm. Për këtë ka folur drejtori i Thesarit, Ahmet Ismaili, i cili ka treguar se borxhi publik i Kosovës ka filluar të emetohen nga viti 2009. Drejtori i Thesarit, Ahmet Ismaili, tha se borxhi publik i Kosovës ka filluar të emetohen nga viti

Varfëria në Gjermani, gratë më të rrezikuara se sa meshkujt

09.03.2019 Gratë në Gjermani më shpesh bien në varfëri sesa burrat, paralajmëroi Partia e majtë në Ditën ndërkombëtare të gruas. Deputetja Sabine Cimerman nga e majta, e cila është eksperte për çështje sociale, i referohet të dhënave të Eurostat-it, të cilat, siç thotë ajo , tregojnë se në vitin 2017 në Gjermani ka pasur 7,1

BMW M drejt elektrifikimit

08.03.2019 Divizioni “M” i BMW-së raportohet se është në bisedime me ekipin e divizionit “i” të kompanisë për të përfshirë teknologjinë elektrike në modelet e divizionit me performanca të larta. Brendi gjerman po prezanton versionet elektrike në çdo linjë të veten me së fundmi Serinë 3 që pritet të marrë versionin elektrik. Deri tash, modelet

Franca dhe Gjermania propozojnë një buxhet për Eurozonën

23.02.2019 Franca dhe Gjermania kanë rënë dakord për një propozim të detajuar për një buxhet të eurozonës për të nxitur rritjen, për të forcuar konkurrueshmërinë dhe për të ulur hendekun e zhvillimit midis shteteve anëtare. Marrëveshja franko-gjermane ka gjasa të hapë rrugën për një marrëveshje në grupin më të gjerë të ministrave të financave të

Misioni i Halil Kastratit, bën gjestin e madh me humanizmin e radhës

16/02/2019   Në vigjilje të përvjetorit të 11-të të Pavarësisë së Kosovës, Shoqata Bamirëse “Jetimat e Ballkanit” në një ceremoni solemne ka dorëzuar 17 banesa për familjet në nevojë, ndërsa kanë premtuar se gjatë këtij viti do të ndërtohen rreth katërqind sosh, si dhe do të ndërtohet një shtëpi e pleqve në Suharekë. Themeluesi dhe

Top