Psikologët gjermanë: Muslimanët janë më të kënaqur me jetën e tyre sesa anëtarët e feve të tjera

 

13.04.2019

Një studim i ri ka treguar se muslimanët janë më të kënaqur me jetën e tyre sesa anëtarët e besimeve të tjera. Ata janë më të kënaqur me jetën e tyre, sepse ata ndiejnë një unitet dhe lidhshmëri më të madhe.

 

Një studim i ri nga psikologët gjermanë sugjeron se ndjenja e unitetit lë të kuptohet në kënaqësinë e përgjithshme. Në këtë studim morën pjesë 67.562 anëtarë të grupeve të ndryshme fetare dhe hulumtimet kanë treguar se muslimanët ndjejnë ndjenjën më të madhe të unitetit, raporton Daily Mail.

 

Hulumtimet nga një numër i disiplinave, duke përfshirë fenë, filozofinë dhe psikologjinë, sugjerojnë që llojet e ndryshme të marrëdhënieve të çojnë në një kuptim gjithëpërfshirës të mirëqenies. Studiuesit në Universitetin e Mannheimut në Gjermani donin të analizonin se si uniteti kishte ndikuar në kënaqësinë e jetës në fetë e ndryshme.

 

Sipas një studimi të ri të publikuar në Journal of the American Association Psikologji, muslimanët besonin se ishin të lidhur me diçka më të madhe se veten. Pas myslimanëve, të krishterët erdhën në vendin e dytë, të ndjekur nga budistët dhe hinduizmi.

 

Ateistët ndjehen më pak të lidhur me të tjerët ose fuqitë më të larta, dhe modeli matematik që hulumtuesit kishin hartuar konfirmoi një lidhje të fortë midis unitetit dhe kënaqësisë së jetës.

 

Qëllimi i budizmit është nirvana, hindu i së vërtetës, dhe parimi më i rëndësishëm i Islamit është “teuhidi”, një besim në konceptin unik të monoteizmit. Prandaj nuk është çudi që muslimanët kanë ndjenjën më të madhe të unitetit.

Please follow and like us:
235555
Top