Daily Archives: 13. March 2019

Mogherini: Marrëveshjen përfundimtare Prishtinë-Beograd duhet ta mbështesë KS i OKB-së

13.03.2019 Përfaqësuesja e lartë e Bashkimit Evropian, Federica Mogherini i tha Këshillit të Sigurimit të OKB-së se “Kosova duhet të heqë tarifën ndaj mallrave serbe dhe të Bosnjës”. Pasi të ndodhë kjo, Mogherini përsëriti se do të thërrasë menjëherë rundin e ri të dialogut ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit në mënyrë që të arrihet marrëveshja ligjërisht

Videoart për të kuptuar Shqipërinë

13/03/2019   Nga radio gjermane DW/   Arti shqiptar ka krijuar ura komunikimi me artin bashkëkohor, megjithë vështirësitë e vendit të vogël. Festivali i parë i videoartit në Vjenë – një dëshmi tjetër se nga e ashtuquajtura “provincë” vijnë idetë më të mira. Grumbuj të pafund njerëzish që derdhin lotë, këputen nga pikëllimi para kamerave,

Miku i afërt zbuloi arratisjen e mundshme të Çavkovit

13/03/2019   Vendimi për të vuajtur masën e paraburgimit për ish-drejtorin për siguri publike, Mitko Çavkov, bazohet në notën zyrtare nga informata paraprakisht të që kanë arritur në adresë të MPB-së nga një mik i tij.   Sipas zbulimeve operative të Byrosë për Siguri Publike, Çavkov posedon një vilë në Halkidiki të Greqisë, ku sipas

54 vjet nga vdekja e Fan Nolit

13/03/2019     Sot bëhen 54 vjet nga vdekja e Fan Stilian Nolit. Regjimi zogist i rikthyer me të ashtuquajturën Fitoren e Legalitetit më 24 dhjetor të vitit 1924, e dënoi atë me vdekje në mungesë.   Programi i tij me njëzet pika për modernizimin dhe demokratizimin e Shqipërisë, ndër të cilat edhe reforma agrare,

Top