Daily Archives: 9. March 2019

Pranohet kërkesa e Fatime Fetait për paraburgim të Mijallkovit dhe Ibraimit, çfarë do të ndodhë me Thaçin?!

08/03/2019   Gjykatësi Ognen Stavrev e ka pranuar kërkesën e Prokurores Fatime Fetai për paraburgim të të dënuarve Sasho Mijallkov dhe Bedredin Ibraimi.   Menduh Thaçi dhe të tjerët të dënuar në rastin “Titanik 2”, do të duhet të paraqiten në Gjykatë një herë në javë. Sasho Mijallkov dhe Bedredin Ibraimi në rastin “Titanik 2”

Regjistrimi i popullsisë në Maqedoni, Zeqiri nuk pranon modelin për diasporën

09/03/2019     Propozim-ligji për regjistrimin e popullsisë, tani më është dorëzuar në Qeveri. Risia e këtij ligji është se përmban grafën e përkatësisë etnike, çështje kjo e cila u vu në pikëpyetje nga Enti Shtetëror për Statistika.   “Ne si institucion, tashmë një periudhë më të gjatë propozojmë që përkatësia etnike të mos jetë

UEFA ndryshon formulë, të premten short jo vetëm për çerekfinalet

09.03.2019 Të premten më datë 15 mars, UEFA do të organizojë si çdo vit shortin e goglave për fazën çerekfinale të Champions League. Megjithatë, këtë vit do të kemi një ndryshim shumë rrënjësor. Në të gjitha edicionet e shkuara UEFA ka zhvilluar shorte për fazën çerekfinale dhe më pas atë gjysmëfinale, por kësaj radhe formula

Varfëria në Gjermani, gratë më të rrezikuara se sa meshkujt

09.03.2019 Gratë në Gjermani më shpesh bien në varfëri sesa burrat, paralajmëroi Partia e majtë në Ditën ndërkombëtare të gruas. Deputetja Sabine Cimerman nga e majta, e cila është eksperte për çështje sociale, i referohet të dhënave të Eurostat-it, të cilat, siç thotë ajo , tregojnë se në vitin 2017 në Gjermani ka pasur 7,1

Artistët shqiptarë më të margjinalizuar

09.03.2019 Ministria e Kulturës në të ardhmen do të duhej që në kuadër të strategjisë së saj të përqendrohet më tepër tek kriteret e përfaqësimit të artistëve jashtë vendit, ku artistët shqiptarë zakonisht janë më të margjinalizuar Delvina KËRLUKU Shkup, 8 mars – Janë disa artistë shqiptar që do ta përfaqësojnë Maqedoninë, me veprat e

Top